EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
FJC Europe Funded by the EU FJC Europe

European Alliance
for Hope and
Empowerment

We are the European Network of multidisciplinary approach
of genderbased, domestic violence and child abuse and
Family Justice Centers

Volwassenen (NL)

Instructies

Lees elk item zorgvuldig. Denk bij iedere zin na hoe je in de meeste situaties bent. Gebruik de onderstaande schaal om het nummer te selecteren dat JOU het beste omschrijft en plaats dat nummer in de daarvoor bestemde blanco. Er zijn geen goede of slechte antwoorden.

Ik kan allerlei manieren bedenken om de dingen die in het leven het belangrijkst voor me zijn te bereiken

Zelfs als anderen ontmoedigd raken, weet ik altijd wel een oplossing te vinden voor een probleem

Jouw Hoop-score

Jouw algemene Hoop-score is: xt

8-16 = Geen tot weinig Hoop
17-39 = Lichtelijk Hoopvol
40-55 = Gemiddeld Hoopvol
56 en meer = Hoge Hoop

Jouw Agency Score is: xa

Als jouw Agency Score (wilskracht) laag is, probeer je dan te omringen met mensen die je kunnen aanmoedigen en ondersteunen.

Jouw Pathways Score is: xp

Als je weinig waypower (pathways) hebt, probeer dan contact te maken met mensen om je kunnen helpen om obstakels te overwinnen en je doelen te bereiken.

TotalWillpowerWaypower
Hoge Hoop

Doelen zijn duidelijk. Je hebt wegen gevonden om je doelen te bereiken en heeft succes gehad bij het vinden van oplossingen voor belemmeringen. Je wilskracht is hoog, wat kan helpen tijdens ervaringen van tegenspoed.

Gemiddeld Hoopvol

Er worden stappen gezet om je doel te bereiken. Je hebt misschien wat hulp nodig bij het realiseren van verbeterpunten. Je doel komt naar voren in mogelijkheden. Misschien heb je er baat bij om de specifieke stappen die je nog moet volbrengen opnieuw te bekijken of wat tijd te nemen om nieuwe energie op te doen.

Lichtelijk Hoopvol

Je kan frustratie en wanhoop ervaren wanneer je aan de gestelde doelen denkt. Je kan er baat bij hebben om tijd te besteden aan het definiƫren van je doelen (werkblad voor het stellen van doelen). Je hebt misschien ook hulp nodig bij het nadenken over stappen (hoop-werkblad) om de doelen te bereiken die je wenst. Krijg een duidelijk beeld van het doel dat je wilt bereiken en besteed tijd aan het identificeren van de specifieke stappen die nodig zijn. Dit zou een goed moment zijn om contact te maken met een vriend, persoonlijke coach of therapeut als ondersteuning bij het behalen van je doelen.

Geen tot weinig Hoop

Het doel is gewenst, maar lijkt niet realiseerbaar. Je bent misschien wat apathisch met beperkte interesse of energie, gezien een geschiedenis van mislukte pogingen of negatieve ervaringen. Dit zou een goed moment zijn om contact op te nemen met een goede vriend, persoonlijke coach of therapeut die richting en inzicht kan geven.